انواع سوله از نظر ساخت :

این روزها ساخت سوله به جهت ایجاد فضایی بزرگ و یکدست برای انجام فعالیت‌های مختلف صنعتی و شرکتی موردتوجه قرار گرفته است. این اماکن سرپوشیده با کاربردهای مختلف در اندازه و شکل‌های گوناگونی طبق مهندسی‌های پیشرفته کشور و استان اصفهان و استاندارد های نظام مهندسی ساخته می‌شوند. انتخاب نوع سوله و مراحل ساخت‌وساز آن نیازمند داشتن تخصص کافی و کارشناسی‌های دقیق است. در ادامه با نحوه ساخت و نکات کاربردی مهم درمورد سوله‌ها آشنا خواهیم شد.

سوله خرپایی

سوله های خرپایی به عنوان یکی از ساده ترین انواع سوله ها شناخته می شوند ، اما آن چیزی که این نوع سوله را از سایر سازه ها متمایز می کند. این نوع سوله از نظر مصالح مشابه سوله های تیرهای ورق است. ساخت این نوع سوله ها دارای مزایای بسیاری است که مهمترین آنها هزینه حمل و نقل و هزینه نصب کمتر می باشد، طراحی سقف این نوع سوله ها هم به صورت قوس وهشتی است. ساخت و ساز آسان و نصب راحت این سوله ها یکی دیگر از مزیت های ویژه ای که از اهمیت بسیاری برخوردار است. در ساخت این نوع سوله میتوان دهانه را در هر ابعاد و اندازه متناسب با نیاز و کاربری ایجاد نمود.

سوله تیر ورق :

قدیمی‌ترین و پر استفاده ترین سوله‌ها سوله تیر ورقی است البته با پیشرفت در علم مهندسی ساخت این نوع سوله‌ها در کشورهای اروپایی و پیشرفته منسوخ شده است. ساخت سوله تیر ورقی با استفاده از قطعات فولادی و ورق سیاه انجام می‌شود. شکل سقف این نوع سوله به شکل هشتی است که از طریق جوشی ایجاد می‌شود.

سقف  این نوع سوله ها اغلب به شکل هشتی را می باشد و قطعات فولادی عمدتاً برای ساخت این سازه ها استفاده می شود. یکی از اشکالات این نوع ساختار این است که ساخت دهانه های بیش از 45 متر برای این سازه ها امکان پذیر نیست و این یکی از مضراتی است که می توان در مورد این ساختار ذکر کرد. یکی دیگر از معایب این نوع سازه ها که می توان به آن اشاره کرد این است که به دلیل مصرف زیاد قطعات فلزی برای ساخت این نوع سوله ها ، وزن بیشتری دارند و به دلیل ساختار بزرگ و بسیاری از قسمت های مورد استفاده برای تولید این ساختار. هزینه آن بیشتر از سایر سوله ها است. در نتیجه ، بسیاری از افراد ترجیح می دهند از سازه سوله‌ای دیگری را جایگزین سوله تیر ورقی کنند.

سوله UBM :

در ساخت این نوع سوله از ورق‌های گالوانیزه فرم داده شده و نورد داده شده استفاده می شود. ورق‌ها توسط دستگاه مخصوصی به یکدیگر متصل می‌شوند. این کار برای چفت نمودن ورق‌ها به یکدیگر انجام می‌شود. اما نکته قابل تامل در این قسمت امکان جدا شدن ورق‌ها از یکدیگر در اثر انقباض، انبساط و لرزش‌های شدید ناشی از نیروی باد است. بیشترین کاربرد این نوع سوله برای سازه‌های با دهانه حداکثر 30 متر است. مقاومت پایین این نوع سوله در برابر رطوبت هوا، باران و برف به دلیل استفاده از روش عایق کاری پاششی موجب می‌شود تا در مدت زمان کوتاهی پس از اجزا نیاز به تعمیر و رسیدگی داشته باشد و این خود موجب افزایش هزینه‌های مصرفی می‌شود. عایق استفاده شده در این نوع سوله‌ها، قابل اشتعال و جذب کننده آلودگی است. علاوه بر این به هیچ عنوان قابلیت ضد عفونی را نخواهند داشت به همین علت در بیمارستان‌ها، صنایع غذا سازی، مرغداری و یا دامداری به هیچ عنوان نباید از این نوع سوله استفاده نمود. از مزایای سوله UBM هزینه پایین احداث آن نسبت به سایر سوله‌ها است اما با توجه به محدودیت طولی دهانه و عدم مقاومت در برابر رطوبت و تغییرات آب و هوایی پیشنهاد می‌شود از انواع دیگر سوله‌ها استفاده نمایید.

انواع سوله بر اساس شکل ظاهری :

  • سوله قوسی
  • سوله با ستون مشترک
  • سوله تک شیب
  • سوله چند دهانه با ستون
  • سوله با ستون‌ها وسط مشترک
  • سوله تک شیب با ستون وسط
  • سوله تک شیب با ستون‌ها وسط
  • سوله تک شیب متصل به ساختمان

اجزای اسکلت سوله

سوله (تیر ورقی) :

ستون

———————————————————————————————————————-

رفتر (تیر اصلی)

———————————————————————————————————————-

پرلین یا لاپه

———————————————————————————————————————-

استرات

———————————————————————————————————————-

وال پست

———————————————————————————————————————-

باد بند

———————————————————————————————————————-

سگراد

———————————————————————————————————————-

سینه بند

———————————————————————————————————————-

مهار بند سقف

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *