ساخت
-
مراحل ساخت ساختمان
ساخت و ساز به مجموعهای از فعالیتها برای احداث یک ساختمان در زمینی مطلوب می گویند که مراحل مختلفی دارد. برخی از پروژه های ساخت وساز تغییرات و تعمیرات جزیی را شامل می شوند که به آن بازسازی و نوسازی می گویند. بازسازی و نوسازی زمانی انجام می گیرد که فرسودگی نسبی فضا از لحاظ عملکردي اتفاق افتاده باشد. در بازسازي و نوسازی واحد هاي مسکونی-اداری و تجاری می توان با توجه به مصالح به روز و زیباي دنیا آن ها را به روز رسانی نمود و به هر شکل دلخواه کار فرما تغییر داد.
-
بازسازی
-
تفاوت نوسازی و بازسازی چیست؟
نوسازی ساختمان هنگامی باید انجام گیرد که شما ساختار کلی خانه را دوست دارید، اما قصد دارید آن را کمی مدرن یا نو یا تغییر دهید. مثلا سقف جدید برای آن بزنید و یا دستگیره جدید برای درب ها انتخاب کنید. در نوسازی، بدنه اصلی و قالب کلی ساختمان تغییر نخواهد کرد اما عمق تغییرات اعمال شده در نوسازی، بیشتر از بازسازی می باشد. بازسازی یک ساختمان یعنی مرمت کردن آن ساختمان. درواقع سلسله اقداماتی است که در جهت بهبود کالبد، که در نتیجه فرسایش فعالیت تحقق یافته است و در کوتاه مدت صورت می گیرد. هزینه بازسازی به مراتب خیلی بیشتر از نوسازی می باشد. چون حجم تغییرات اعمال شده چشم گیر تر بوده، و هزینه های مربوط به گرفتن مجوز را نیز باید به آن اضافه کرد.
متداول ترین اقدامات در نوسازی :
- تغییر طراحی داخلی و ساختمان
- ایجاد تغییراتی برای فضا های پرت و بلا استفاده ساختمان
- تغییر دیوار های ساختمان، مانند نصب کاغذ دیواری یا رنگ جدید
- تغییر پوشش کف ساختمان مثل سرامیک یا پارکت
- تغییر دکوراسیون آشپزخانه مثل سینک، کابینت ها
- تعویض کانتر
- نصب سقف کاذب
- تغییر یا تعویض امکانات سرویس بهداشتی
- تعویض یا نصب وان یا شیر آلات جدید حمام
- تعویض دستگیره در ها
متداول ترین اقدامات در بازسازی :
- تعمیر بناهای قدیمی و فرسوده
- تعمیر مشکلات تاسیساتی ساختمان های قدیمی
- مرمت کردن نمای بیرونی ساختمان ها
- تعمیرات مرتبط با کف ساختمان
- تعمیر کردن دیوار های ساختمان، گچ بری
- تغییرات در نورپردازی بناها
- تغییر ظاهر ورودی ساختمان راه پله و آسانسور
-
مراحل و فرآیند بازسازی:
مرحله اول: تعیین محدوده و نوع بازسازی
به عنوان مرحله آغازین، بررسی میزان، عمق و محدوده بازسازی بسیار تاثیر گذار خواهد بود. از تغییر اساسی در ساختار (بازسازی زیر ساخت ها) تا تغییر جزئی دکوراسیون داخلی بخشهایی از آن، بازسازی انواع متنوعی دارد که لازم است بسته به نیاز شما و پتانسیل ساختمان انتخاب شود.
سوال مهم در این مرحله این است که آیا اصل بازسازی و نوسازی برای ساختمان مورد نظر توجیح اقتصادی و امکان اجرایی دارد؟ اگر پاسخ مثبت است کدام قسمتها قابل بازسازی هستند؟ اولویتها کدام است؟ و موارد مشابه که شما را در انتخاب مسیر و طی کردن مراحل بعد یاری خواهد نمود.
مرحله دوم: همکاری با شرکتهای معتبر
یکی از مهمترین گامها در انجام بازسازی انتخاب شرکت یا پیمانکار متخصص است که نه تنها خیال شما را از انجام پروژه به صورت اصولی و دقیق آسوده خواهند کرد، بلکه با استفاده از نیروی کار متخصص و مواد اولیه مرغوب، کیفیت پروژه شما را تضمین میکنند.
شرکت فنی مهندسی هونام در زمینه ساخت و بازسازی ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری و بهرهگیری از نیروی متخصص و مواد اولیه با کیفیت داخلی و خارجی می تواند بهترین خدمات را به شما ارائه دهد.
مرحله سوم: انتخاب دکوراسیون مورد علاقه
انتخاب از بین طرحهای متنوع و زیبا، جذابترین مرحله از بازسازی محسوب میشود. شما با انبوه طرحهای قابل پیاده سازی مواجه خواهید شد که میتوانند به راحتی به نیازهای شما پاسخ دهند. بازسازی سرویسهای بهداشتی، آشپزخانه، استفاده از سقف کاذب، تعویض در و پنجرهها، استفاده از نورپردازی و رنگ آمیزی ساختمان تنها بخشی از انتخابهای پیش روی شما برای ایجاد سناریوی طراحی است.
شرکت فنی مهندسی هونام در این مرحله به شما مشاوره تخصصی می دهد تا براساس سلیقه خودتان و رعایت اصول و استانداردها بهترین سبک را انتخاب کنید.
مرحله چهارم: برنامه ریزی زمانی و برآورد هزینه
هزینه بازسازی یکی از مهمترین دغدغههای افرادی است که قصد تخریب و بازسازی ساختمان را دارند. به همین دلیل قبل از بازسازی، محاسبه هزینه، لازم و ضروری است. باید توجه کنید که پروسه برآورد هزینه بازسازی، یک کار پیچیده است؛ زیرا باید موارد بسیاری بررسی شوند تا مقدار تقریبی هزینهها به دست آید.
هزینه بازسازی ساختمان به عوامل مختلفی وابسته است و این امر تعیین استانداردی برای هزینه بازسازی منازل را دشوار میکند. بنابراین، برای شفافیت بیشتر، لازم است که درک روشنی از عوامل موثر بر هزینه بازسازی ساختمان داشته باشیم. این عوامل به شرح زیر هستند:
- مدت زمان انجام پروژه
- مصالح و تجهیزات مورد استفاده
- دستمزد نیروی انسانی
- شرایط محیطی محل بازسازی و غیره
-
انواع روشهای بازسازی:
بازسازی حفاظتی ساختمان
در روش بازسازی حفاظتی ساختمان، پس از مطالعه مفصل و بررسی کامل ویژگیهای مختلف ساختمان و مصالح به کار برده شده، عملیات بازسازی، مرمت و حفاظت برای کل ساختمان انجام میشود. مطالعه و بررسی اولیه ساختمان باعث میشود کلیه تغییرات به صورت دقیق و مهندسی شده انجام شوند و علاوه بر تضمین کیفیت، زمان و هزینه پروژه را نیز مدیریت میکند.
بازسازی سبکی ساختمان
در این روش معمولا تغییرات زیادی در ساختمان ایجاد نمیشود و اصولا قسمتهای فرسوده با قسمتهای جایگزین نسبتا مشابه تعویض میگردند تا نمای ابتدایی ساختمان حفظ شود.
روش سبکی ساختمان بیشتر برای مرمت بناهای تاریخی که حفظ آثار آنها اهمیت بالایی دارد استفاده می شود. به این دلیل که بر حفظ سبک قبلی و نگه داشتن هارمونی سازه توجه میشود و کمترین تغییر بر روی ساختمان انجام میشود.
بازسازی به روش پاکسازی سبکی
روش پاکسازی سبکی یکی از روشهای بازسازی است. در این روش قسمتهایی که موجب فرسوده شدن ساختمان میشود، پاکسازی شده و با حذف این موارد و اضافات نامناسب، ساختمان بنا جان تازهای به خود میگیرد و طول عمر آن بالاتر میرود.
بازسازی تکمیلی ساختمان
در روش بازسازی تکمیلی ساختمان، قسمتهایی از ساختمان که کاملا فرسوده شده از بین میبرند و با طرح جدید بازسازی و تکمیل میشوند تا ساختمان احیا شود و بتوان از آن استفاده کرد. این روش یکی از متداولترین روشهای بازسازی است به طوری که برای بازسازی بیشتر ساختمانهای فرسوده و قدیمی شهری از آن استفاده میشود.
انواع سبک های پرطرفدار طراحی و بازسازی ساختمان:
سبک مدرن:
سبک مدرن متعلق به اوایل قرن بیستم است. از مشخصات اصلی معماری داخلی مدرن میتوان به مبلمان با سطوح صاف و براق و استفاده از مصالحی مانند چوب روکشدار، فلز لولهای و شیشه اشاره کرد. در دکوراسیون داخلی مدرن از تم رنگی خنثی استفاده میشود و از رنگهای قوی تنها در نقاط تاکید مانند کوسنها و لوازم تزئینی استفاده میشود. در سبک مدرن از احجام مکعبی با کمترین تزئینات اضافی و غیرکاربردی استفاده میشود. سادگی دکوراسیون داخلی مدرن تطابق فوقالعادهای با فضاهایی همچون ادارات، موزه و مراکز فرهنگی دارد.
سبک ارگانیک مدرن:
در این نوع دکوراسیون داخلی(سبک ارگانیک مدرن)، از فرمهای منحنی و استفاده از مواد طبیعی برای ایجاد فضایی زیبا و آرامشبخش استفاده میشود. اما درعینحال، از تکنولوژیهای نوین نیز برای ایجاد فضایی مدرن و پویا استفاده میشود. در این سبک رنگ های کرمی – بژ -قهوه ای- سفید – مشکی زیاد بکار می رود و متریال اصلی این سبک چوب می باشد.
سبک مینیمال:
معماری مینیمال از سبک معماری داخلی ژاپنی و شعار معماری مدرن یعنی «کمتر بیشتر است» ایده میگیرد و اهمیت بسیاری به فضای خالی میدهد. سبک مینیمال به دلیل داشتن فرمهای ساده، خطوط صاف و مصالح یکدست شباهت زیادی به سبکهای مدرن و معاصر دارد. در سبک مینیمال از رنگهای خنثی و نقوش ساده استفاده میشود و مبلمان آن کاربردی و چندعملکردی است. به سختی میتوان در فضای داخلی مینیمال وسیلهای اضافی یا بیاستفاده پیدا کرد.
سبک کلاسیک:
سبک کلاسیک در معماری اولین بار در قرن پنجم قبل از میلاد مسیح در یونان و قرن سوم بعد از میلاد مسیح در رم به کار گرفته شد و در طی سالیان و قرن های اخیر چندین بار احیا شده است. برای فضاهای داخلی سبک کلاسیک از رنگ های گرم و نرم مثل خاکستری، طلایی، زیتونی، مرواریدی و مشابه آن استفاده می کنند و رنگ های استفاده شده باید حس لاکچری و لوکس بودن را منتقل کنندیکی دیگر از خصوصیات سبک های معماری کلاسیک، استفاده از متریال های بسیار مقاوم، لوکس و لاکچری مثل مرمر، آجر، بتن، سنگ های آنتیک و کوارتز است.
سبک نئوکلاسیک:
سبک نئوکلاسیک نیز در نیمه دوم قرن ۱۸ در پاسخ به تجملگرایی شکل گرفت. هندسه کلی فضا در سبک نئوکلاسیک ساده و مستطیلی است و در تزئینات این سبک از موتیفهای معماری کلاسیک مانند گچبری با طرح Meander و Vitruvian scroll استفاده میشود. در سبک نئوکلاسیک از رنگهای داخلی روشن شامل آبی کمرنگ، کرمی، خاکستری، زرد و سبز در سطوح گسترده و از مشکی و طلایی در نقاط تاکید استفاده میشود. مبلمان نئوکلاسیک ساده و از چوب تیره ساخته میشود و فرشهای ایرانی کفهای از جنس سنگ مرمر را میپوشاند. در این سبک برای پردهها و ملحفهها از مخملهای پررنگ، ابریشمهای مجلل و پارچههای نخی استفاده میشود.
سبک روستیک:
سبک روستیک از سبک های زیبای دکوراسیون داخلی برای منازل ویلایی و نسبتا بزرگ است. در این سبک از مصالح طبیعی در ترکیب با سبک صنعتی و فارمهاوس استفاده میشود. فضای منازل با سبک روستیک گرم و راحت است و بر سادگی و استفاده از زیبایی طبیعت تاکید دارد. نقطه تاکید سالن نشیمن و پذیرایی به سبک روستیک، شومینه است که مبلمان و وسائل دکوری متناسب با آن چیده میشوند. در مبلمان روستیک از چوب و چرم و پوست طبیعی حیوانات استفاده میشود و فضای گرم و راحتی ایجاد میکند. پوشش مبلمان روستیک نقشدار نیست و جنس طبیعی و رنگ گرم آن به فضا شکل میدهد. استفاده از چراغدان فلزی زیبایی این سبک را تکمیل میکند.
سبک بوهمیان:
سبک بوهمیان یکی از محبوبترین سبک های معماری داخلی در حال حاضر است و شما به راحتی میتوانید مبلمان و اکسسوریهای این سبک را در فروشگاهها پیدا کنید. سبک بوهمیان، سبکی آزاد و رها از چارچوبهای خشک است و تمامی سبکها، سلیقهها و فرهنگهای مختلف را در هم میآمیزد. سبک بوهو طبیعت را به فضای داخلی میآورد و پر از رنگهای زنده و درخشان و نقوش برجسته در مبلمان و لوازم تزئینی است. شما به خوبی میتوانید از صنایع دستی بومی کشورهای مختلف در سبک بوهومیان استفاده کنید. به همین دلیل اگر اهل سفر به نقاط مختلف کشور و فرهنگهای مختلف هستید این سبک برای منزل شما ایدهآل است. در سبک بوهمیان دست شما برای ترکیب رنگ و نقوش مختلف باز است. سبک بوهو از بهترین سبک های دکوراسیون داخلی برای هنرمندان و افراد خلاق است.
سبک آرت دکو:
سبک آرت دکو از سبکهای هنری و جلوهگر است که فضای مجللی را به وجود میآورد. این سبک در اوایل قرن بیستم در فرانسه رواج یافت و از آنجا به آمریکا راه یافت و محبوبیت بیشتری پیدا کرد. سبک آرت دکو تحت تاثیر انقلاب صنعتی و استفاده فراوان از متریال فلز است. مبلمان آرت دکو معمولا ابعاد بزرگی دارند و سرشار از تزئینات هستند. از نقوش هندسی مورد استفاده در سبک دکوراسیون آرت دکو میتوان به تابش آفتاب (Sunbursts) و زیگزاگ (Chevrons) اشاره کرد. سبک آرت دکو تاثیر بسیاری در طراحی داخلی سراسر جهان از جمله اروپا، آمریکا و شرق دور داشته است.
بدون دیدگاه