انواع کف سازی صنعتی:
کف سازی با بتن سخت
در این روش میخواهیم از طریق وبسایت شرکت فنی مهندسی هونام با توجه به مقاومت و سختی کف سازی مد نظر می توان کف بتنی را مسلح و غیر مسلح اجرا نمود که با توجه به نوع کاربری فضا این تصمیم اتخاذ می گردد و مراحل کار به شرح ذیل می باشد:
- کوبیدن سطح خاک : ابتدا سطح زمین فضای مد نظر را با روش کوبیدن خاک به یک تراکم مطلوبی برسانیم
- بتن مگر : با رعایت ترازسطح کار، بتن مگر را اجرا می کنیم.
- آرماتور بندی : حال اگر کف سازی بتنی مسلح مد نظر باشد با توجه به نقشه های اجرایی کف سازی که توسط مهندس محاسب تهیه می شود با میلگرد به صورت شبکه ای اجرا کرده
- بتن ریزی : با رعایت تراز کف تمام شده، با کمک شمشه کشی و تراز لیزری، به بتن ریزی می پردازیم. حال کار اصلی تازه شروع می شود…
- این نکته را باید در نظر داشت که متراژ سطح کار زیادی را نمی توان با روش کف سازی بتنی اجرا نمود که این امر دو دلیل اصلی دارد:
- زود گیر بودن بتن
- صیقل کردن سطح کار نهایی کف بتنی با استفاده از ماله پروانه دقت و زمان زیادی را در طول ساعت کاری یک روز به خود اختصاص می دهد.
اگر به دنبال اجرای با کیفیتی هستید، بهتر است فضای کار را به متراژ های 300 تا 500 متر مربعی، تقسیم بندی کرده و با تمرکز تمام به بتن ریزی و اجرای ماله پروانه بپردازید.
- پودر سخت کننده : برای بدست آوردن سختی بیشتر سطح کف بر اثر اصطکاک و عدم بروز ترک های مویی روی سطح کار می توانید هم زمان با ماله پروانه از پودر های سخت کننده مخصوص کف سازی استفاده کنید، این پودرها در رنگ بندی های مختلف مانند قرمز، آبی و سبز در بازار موجود می باشند.
- کاتر زدن (درز انقباض و انبساط) : بهتر است پس از گذشت هفت روز از بتن ریزی یعنی زمانی که بتن سختی و مقاومت قابل قبولی را پس از عملیات کیورینگ (آب دهی) بدست آورد با توجه به نقشه های اجرایی به ایجاد ” درز ” روی سطح بتن به عمقی که مهندس محاسب در نظر گرفته است بپردازید.
- مزایای کفسازی بتنی:
مزیت اصلی کف سازی بتنی، بهرهگیری از یک محیط در طولانی مدت بدون برخوردن به مشکل حین بهرهبرداری است. مشاهده پروژههای موفق گذشته و تجارب مفید دیگران در بهرهبرداری از سیستم بتنی در کف سازی، سبب گسترش این روش شده است. برخی از مزایای کفسازی بتنی که جزو اهداف سایر پروژهها است، به صورت زیر میباشد:
ایجاد یک سطح صاف و هموار
ساخت یک کفسازی غیرقابل نفوذ
تراکم بیشتر نسبت به سایر روشهای کفسازی
مقاومت زیاد در برابر فرسایش
مدت زمان لازم نسبتاً کم نسبت سایر روشها
صرفه اقتصادی
بتن پولیشی
پولیش نوعی ساینده شبیه سمباده است که دانههایش بسیار نرمتر و ریزتر است. پرداخت بتن با پولیش با ظرافت انجام شده و پس از اتمام کار، بتن مثل آینه برق میزند. در طرح اختلاط بتن پولیشی از رنگ و سنگدانههای زیبا استفاده میشود. میزان صیقلی کردن بتن با پولیش قابل تنظیم است و معمولاً بتن را پس از خشک شدن پولیش میزنند. برای آغاز کار لازم است سطح از ذرات اضافی پاک شده و درزگیری ترکها و اتصالات با رزین انجام شود. عملیات پولیش در چند مرحله و با توجه به میزان صیقلی بودن مدنظر انجام میشود و برای انجام این روش، لازم است حداقل ۲۸ روز از بتن ریزی گذشته باشد. ظاهر این بتن گرچه بسیار صیقلی و براق بوده، ولی اصلاً لغزنده نیست. نظافت روزانه این کفپوش برای جلوگیری از وقوع حادثه الزامی است و هزینه ساخت آن در مقایسه با دیگر موارد کمتر است. در این کفپوش منافذ بتن باز بوده و اصطلاحاً بتن نفس میکشد. انعکاس بالای نور در این کفپوش، سبب گرایش مشاغل تجاری، مثل هتل و رستوران و سایر فعالیتهای نمایشگاهی بوده است.
کف سازی با اپوکسی
روشی که پس از بتن سخت مورد استقبال مردم و مهندسان ساختمان سازی قرار گرفته است،که از جمله خدمات ارائه شده توسط شرکت فنی مهندسی هونام می باشد. روش کف سازی با استفاده از اپوکسی است. اپوکسی نیز همچون بتن سخت برای پوشش دادن کف فضاهای صنعتی بزرگ و کوچک، اما مسقف، بسیار مناسب است.
تمام ویژگی ها و مراحل اجرایی که برای کف سازی توسط مموعه هونام با بتن مطرح هستند، برای کف اپوکسی شده نیز وجود دارند؛ تنها تفاوتی که در این بین وجود دارد آن است که کفپوش اپوکسی لایه ای مضاعف بر روی سطح نهایی بتنی اجرا میگردد که این لایه اپوکسی علاوه بر ماندگاری باعث می شود تا میزان نور مکان های بسته مانند سوله چندین و چند برابر حالت عادی زیاد شود و همین موضوع می تواند این روش از کف سازی را برای داخل سوله ها بسیار مناسب تر از بتن سخت کند.
کف سازی با پلی یورتان
پلی یورتان جدیدترین روش کف سازی محسوب می شود. در این روش علاوه بر افزایش نور محیط تا چندین برابر حالت عادی، محکم بودن و مقاوم بودن کفپوش نسبت به ترک، نشست، تحمل فشارهای زیاد و…، می توان از طیف های رنگی مختلف پلی یورتان به همراه مستحکم بودن این کفپوش در برابر باد و باران و…اشاره کرد. به طور مثال اگر سوله برای انبار و یا کارگاهی باشد که دائما نیاز به شست و شو داشته باشد، بهتر است از روش اپوکسی یا پلی یورتان استفاده کنید که هم نسبت به شستشوی مداوم آب و مواد شوینده مقاوم است و هم آن که به دلیل استفاده های مکرر از آن، هیچ گونه آسیبی نمی بیند.
- تفاوت پلی یورتان و اپوکسی
کفهای پلیاورتان به طور کلی در مقایسه با اپوکسی نرمتر و الاستیکتر هستند و به آنها مقاومت بهتری در برابر خراش میدهد. ایدهآل برای فضاهایی مانند پارکینگ های چند طبقه که سطح بالایی از ترافیک را تجربه میکنند. به طور کلی، کیفیت سیستم پلی اورتان بیشتر از کیفیت پوشش اپوکسی غلتکی است. بنابراین پلی یورتان برای شرکت های فرآوری مواد غذایی که در تولید شیر، لبنیات و پنیر کار می کنند، به دلیل توانایی آن در محافظت از کفپوش های خود در برابر اسیدهای آلی، در مقایسه با اپوکسی هایی که احتمالاً در این محیط ها دچار خوردگی و زرد شدن می شوند، انتخاب بهتری است.
بدون دیدگاه